włoska restauracja w centrum Krakowa

Włosi zdają sobie sprawę z tego, w jaki sposób jeść. Być może wskutek tego, że wykorzystane przez nich składniki są świeże, aromatyczne i solidne dla każdego. Tradycyjna kuchnia włoska podąża śródziemnomorskim wzorem jedzenia – skupia się na prostych, naturalnych, składnikach, co czyni ją jedną z najzdrowszych kuchni na globie. Badania podkreślają, że korzyści płynące ze wzoru diety śródziemnomorskiej są w stanie obejmować reformę utraty wagi, poprawniejszą inspekcję poziomu cukru we krwi oraz obniżenie ryzyka depresji. Włoskie pożywienie jest też wspaniałe oraz świadczy wypełnianie spiżarni potrawami, jakie nie wyłącznie smakują niesamowicie, jakkolwiek również są całe napakowane właściwościami pobudzającymi zdrowie.

kuchnia włoska w Krakowie

Zerknij na parę poniższych elementów, jakie stanowią istotę kuchni włoskiej, napełnij kieliszek wina i gotuj!

Olej z oliwek
Jest to praktycznie niebezużyteczne uporządkowanie każdej włoskiej potrawy. Każde 2 łyżeczki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, które spożywa się podczas realizowania diety w stylu śródziemnomorskim, niebezpieczeństwo wystąpienia choroby sercowo-naczyniowej zmniejsza się o 10 procent. Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia jest obfita w mononienasycone kwasy tłuszczowe, jak też witaminę E i inne zdrowe związki, które pomniejszają stan zapalny.

Krakow Restaurant italian Cuisine

   

Pomidory z puszki
Rześkie pomidory są imponujące, jednakowoż te z puszki mogą spowodować, że posiłek będzie przygotowany migiem – co jest bardzo istotne. Pomidory pomagają chronić nas przed niektórymi nowotworami, schorzeniami serca i osteoporozą i mogą funkcjonować jako silne przeciwzapalne związki.

Czosnek
Czosnek ma na swoim koncie długą przeszłość zagospodarowania z racji posiadanych atrybutów leczniczych. Po pierwsze, obejmuje związek o nazwie allicyna, jaki przyczynia się do odprężenia naczyń krwionośnych (dzięki czemu krew ma prawo płynąć swobodnie), powoduje powstawanie naczyń krwionośnych i hamuje kurczeniu się płytek krwi. Związki czosnku niosą ze sobą jeszcze więcej korzyści: mogą zatrzymać wzrost komórek nowotworowych w celu ochrony przed rakiem i ograniczyć poziom glukozy we krwi w celu słabnięcia ryzyka cukrzycy.